Na naszych forach pomagają konsultanci - eksperci w dziedzinie dotacji

Najaktywniejsi eksperci

Forum dowiedz się więcej, zadaj pytanie, podpowiedz innym

Skorzystaj z wyszukiwarki lub przeszukaj kategorie, by znaleźć odpowiedzi na Twoje pytania. Możesz także zadać swoje pytanie

ODPOWIEDZ
Forum » Dotacje »

Dotacja na zakup narzędzi (3)

Norberto
link do posta | zgłoś nadużycie

Dodane: 24.01.2011 21:32

Witam!

Od 8 lat prowadzę działalność (klimatyzacja montaż - serwis), ale 95% zleceń miałem od jednej firmy i mogłem korzystać z ich całego sprzętu dlatego nie musiałem mieć swoich narzędzi. Chciałbym się bardziej usamodzielnić i kupić podstawowe narzędzia do wykonywania zawodu. Szacunkowa wartość 10 - 20 tys. PLN. Firma zarejestrowana jest w Poznaniu, ale niedawno przeprowadziłem się do wsi pod poznaniem i mogę tam przerejestrować działalnosć, ale nie wiem jak będzie korzystniej.

Przede wszystkim chciałbym się dowiedzieć czy mam szansę na jakąś dotację? Próbowałem znaleźć odpowiedź na własną rękę, ale po kilku godzinach prób poległem ;-)

Pozdrawiam

odpowiedz | cytuj

Katana Konsulting Eskpert

Dodane: 24.01.2011 22:05

Witam serdecznie,

jeśli kwota projektu będzie około 100 tys zł to wówczas polecam PROW 3.1.2 - tworzenie i rozwój mikroprzedsiębiorstw na obszarach wiejskich.

Ale Pana wydatki w tym momencie wystarczają nawet na dotacje z Funduszu Pracy: dotacja na doposażenie stanowiska pracy dla zatrudnianego bezrobotnego. Bierze Pan osobę bezrobotną na 24 m-ce na etat i kupuje za taką kwotę jego narzędzia pracy.

Cięcia rządowe mają zmniejszyć tę kwotę ale póki co jest to we Wrocławiu 18 400 zł.

więcej szczegółów podeślemy na maila.

Pozdrawiamy / Katana Konsulting

603647085 / biuro@katana-konsulting.pl 

odpowiedz | cytuj

Norberto

Dodane: 24.01.2011 23:51

Dziękuję za odp, ale raczej nie wchodzi w grę zatrudnienie pracownika. Chciałbym kupić sprzęt dla siebie. Jest jakaś szansa?

odpowiedz | cytuj

Katana Konsulting Eskpert

Dodane: 31.01.2011 08:45

Witam i polecam niskooprocentowane pożyczki, których Organ udzielający otrzymał dotację na to aby właśnie ich udzielać na niskim oprocentowaniu.

Proszę o kontakt na priv i można działać.

Pozdrawiamy / Katana Konsulting

603647085 / biuro@katana-konsulting.pl

odpowiedz | cytuj