Na naszych forach pomagają konsultanci - eksperci w dziedzinie dotacji

Najaktywniejsi eksperci

Forum dowiedz się więcej, zadaj pytanie, podpowiedz innym

Skorzystaj z wyszukiwarki lub przeszukaj kategorie, by znaleźć odpowiedzi na Twoje pytania. Możesz także zadać swoje pytanie

Wybierz program: Wybierz dotację:
ODPOWIEDZ
Forum » PROW 312 »

19-latek i firma (4)

kwiatek
link do posta | zgłoś nadużycie

Dodane: 03.05.2011 19:33

Mam 19 lat, uczę się w 3 klasie technikum. Potrafię robić bardzo dobre strony internetowe i chciałbym założyć firmę, która się tym będzie zajmować.  Mieszkam na wsi. I potrzebuję pieniędzy na zakup komputera i programu do obróbki zdjęć, kwota to około 15 tysięcy. Jest szansa na jakiekolwiek pieniądze?

odpowiedz | cytuj

Ewa Czerwińska Sekwencja

Dodane: 04.05.2011 12:50

Witam,

Jeżeli Pana firma zostanie zlokalizowana na obszarze wiejskim może Pan otrzymać dofinansowanie na inwestycję związaną z podejmowaniem lub  też wykonywaniem działalności gospodarczej. Można otrzymać dofinansowanie na sprzęt biurowy i komputerowy, środki transportu, doradztwo, zakup i instalację maszyn, zakup środków transportu, zakup lub przystosowanie budynków na potrzeby przedsiębiorstwa. Poziom dofinansowania może sięgnąć 300 000 zł w ramach działania 3.1.2 programu Rozwoju Obszarów wiejskich. Przewidywany nabór to czerwiec 2011 r.

Jeśli uzyskam większą ilość informacji na temat planowanej inwestycji czy lokalizacji przedsiębiorstwa (województwo) będę mogła zaproponowac Panu również inne Programy, z których mógłby Pan otrzymać środki unijne.

Zapraszam do współpracy.

Ewa Czerwińska

eczerwinska@sekwencja.eu

odpowiedz | cytuj

kwiatek

Dodane: 04.05.2011 13:58

Województwo świętokrzyskie. Mam czas do końca czerwca?

odpowiedz | cytuj

Ewa Czerwińska Sekwencja

Dodane: 12.05.2011 17:49

Witam,

Jak napisałam powyżej przewidywany nabór  projektów do działania 3.2.1 Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich może odbyć się w  czerwcu br. bądź dopiero w drugiej połowie roku. Dokładny termin składania wniosków nie został jeszcze określony.

pozdrawiam

eczerwinska@sekwencja.eu

odpowiedz | cytuj

kwiatek

Dodane: 18.05.2011 17:02

Dziękuję bardzo. Ale chyba nie będziemy mieć szans na to. Ciągle się uczymy :(

odpowiedz | cytuj